Vigil-1

Éberkóma és az Archaikus dallam

A Mein Studentenmädchen győzedelmeskedik a Drezdai Idegsebészeti Klinika intenzív osztályán folytatott élet-halál harcban...

A Mein Studentenmädchen győzedelmeskedik a Drezdai Idegsebészeti Klinika intenzív osztályán folytatott élet-halál harcban

Egy 46 éves JK beteg, 2013. 11. 10-én absence-t szenvedett el. A barátja hívta az ügyeletet, és a drezdai idegklinika intenzív osztályára szállították be a beteget, aki 10 napig éberkómában volt, 2013. 11. 22-től pedig félig maradt még az éberkómában. Miután a Mein Studentenmädchen segítségével felébredett az éberkómából, még egy hónapig 2014. január 4-ig a klinikán maradt.

Már az első napon az agyi CT-n egy az agykamrákba bevérző „aneurizmát” diagnosztizáltak a betegnél. 2013. december 4-re agyműtétet helyeztek kilátásba. Ez alatt a jó 3 hét alatt kellett elintézni a beteg gondnokság alá helyezését, gyámfelügyelet elrendelését és a műtét engedélyezését. Minden simán ment, és az agyműtétnek (nagyfokú halálozási rátával) már semmi sem állt az útjában… de …

A beteg barátja már a 2. napon bevitte az intenzív osztályra a Mein Studentenmädchent, amit először csak óránként hallgatott a beteg, majd az éberkómájában éjjel-nappal egyfolytában. 

A bal oldali képen az agykamráknak megfelelően nem aneurisma látszik, hanem az agygerincvelői folyadékot termelő plexus chorroideus szövetszaporulata, amit ependyma sejtek alkotnak, ezért ependimoma a neve.Mivel ez szövettanilag a belső csíralemezhez tartozik (endoderma), ezért tuberkulótikusan bomlik le, helyén kaverna keletkezik. Ilyenkor kisebb vérzések előfordulnak, ami látható a jobb oldali képen, de nem ez okozta a vigil kómát, vagy éber kómát, hanem a kétoldali vesegyűjtő csatorna elzáródás. Ezt érzelmileg a létfeltételek hiányából származó félelem az egzisztenciális- lét-konfliktus, a magányos elszigetelődés okozza…

A beteg saját maga írja le a következőket, ami számára abszolút érthetetlen.
 Az intenzív osztályon eltelt két hétből semmire nem emlékszik. Nem emlékszik az intenzív osztályra, de az azt megelőző néhány napra sem. Az élettársa pedig elmondta, hogy az intenzív osztályon beszélgettek is egymással, a beteg beszélgetett az ápolóval, az ügyvédnővel és mindenki azt hitte, hogy ezeknél a beszélgetéseknél magánál van a beteg. Azonban ez nem így volt. Egyetlen egy dologra azonban emlékszik, mégpedig arra, hogy a barátja a Mein Studentenmädchent bevitte neki, amit fejhallgatón keresztül hallgatott.

Ez az egyetlen dolog, amire emlékszik. December 4-re volt kiírva a műtét, senki az orvosok közül nem számolt azzal, hogy a beteg december 4-ig felébred az éberkómájából. De úgy tűnik alábecsülték a Mein Studentenmädchent, ugyanis a beteg a műtét előtti napon még éppen időben teljesen magához tért az éberkómájából. Bár már 2013. 11. 22-től kezdve egy picit éberebb állapotba került, több vizeletet választott ki, ami azt is bizonyította, hogy legalább az egyik gyűjtőcsatorna rendszer részben már elkezdett működni nála.

Az orvosok tomboltak a dühtől, hogy nem műthették meg a beteget.

A rehabilitációs osztályon eltöltött idő alatt a beteg egyre jobban érezte magát, visszatért az orientációja.(tájékozódó képessége)
2013. december 1-jén jött egy ügyvéd a klinikára, hogy saját maga is meggyőződjék arról, hogy milyen állapotban van a beteg, hiszen 2 nappal később vissza akarták vinni a drezdai klinikára, hogy 4-én agyműtétet végezzenek rajta. A beteg megmondta az ügyvédnek, hogy nem engedi, hogy az agyát megoperálják, hiszen képes arra, hogy tisztán gondolkozzon, és jól is érzi magát. Nem engedi meg, hogy az agyához nyúljanak, szüksége van még a fejére és az agyára. Az ügyvéd is meggyőződött arról, hogy valóban jól van a beteg, vidám és sokkal jobban érzi magát. Írt egy jelentést a kórházi látogatásáról, azzal a megjegyzéssel, hogy megszünteti a felügyelet alá helyezést.

December 4-én egy pszichológus is kiállított egy papírt arról, hogy a beteg felügyelete megszüntethető, mert jól érzi magát a beteg. Miután a beteg a műtétet elutasította, az orvosok ennek ellenére rá akarták beszélni őt a műtétre. Azt mondták, hogy ketyegő bomba van az agyában…

Szerencsére még megfelelő időben tért magához a beteg, és így nem történt meg a műtét. A Mein Studentenmädchent mind a mai napig hallgatja.

Akik ismerik az éberkómát, ugyanúgy, mint Hamer doktor, aki 3 hónapon keresztül élte meg fiával Dirkkel az éberkómát, tudja, hogy ezek agytörzsi konstellációk (konsternációk). Ezek hónapokig, sőt akár évekig is eltarthatnak. Az, hogy a Mein Studentenmädchen ezeket a agytörzsi konstellációkat (konsternációkat) a „missing link”-kel meg tudja állítani legalább az egyik oldalon, az is lehet, hogy a beteg aktív segítségével a „nagy megoldást” is reálisan meg tudja oldani, ami Hamer doktor számára is egy csoda volt.

A drezdai orvosok a Mein Studentenmädchenen csak nevettek. Viszont valószínűtlennek tartották, hogy a beteg az operáció előtt még időben magához térjen az éberkómájából.

A beteg élettársa 11. 10-én kétségbeesetten hívta fel Pilhar asszonyt – mert Hamer doktort nem érte el – hogy mit lehetne tenni ebben a helyzetben.

Pilharné is azt mondta, hogy nem tudja, mit lehetne tenni, de valószínűnek tartja, hogy a Mein Studentenmädchen az egyetlen, ami segíthet. A tanácsa, mint látjuk ösztönösen helyes volt, és a Mein Studentenmädchen az életre-halálra való versenyfutásban megmentette a beteg életét. Olyan volt, mint egy jó angyal, és ez kínos volt az orvosoknak. A medicinikusok diagnózisa rossz volt, ez nem agyi artéria aneurysma volt, ami egyébként is nagyon ritkán fordul elő, és ha igen, akkor az artéria carotisban van. (fő nyaki ütőér)
Ez egy ependymom volt a bal oldali agykamrában (
ependyma sejt túlszaporodása) és egy MK-fázisban levő ependymom-tuberkulózissal történő lebontásából jövő vénás vérzés (= agytörzsi folyamat) plusz egy külön agytörzsi-konsternációval a KA-fázisban levő kétoldali aktív gyűjtőcsatorna-Carcinoma miatt, ami egy anuriával járó gyűjtő-csatorna-konsternációt jelent (200 ml vizeletkiválasztás).
Erre rá jöhettek volna a klinika orvosai, ha ismernék a Germán Gyógytudományt. Az orvosok abban voltak biztosak, hogy operálni fognak, és az operáció túlélési esélye 3 % volt.

A Mein Studentenmädchen megállta a helyét, és a célegyenesben megmentette a beteg életét. Az éberkóma, amiben Hamer doktor fiát Dirket is megölték, többnyire a két vesegyűjtő-csatorna rendszernek egy agytörzsi konsternációja. Ilyenkor a betegek dezorientáltak, és az akadémiai orvosok, ezt a dezorientáltságot igen ignoráns módon „éberkómának” nevezik.

Ha az „éberkóma” okát nem ismerik, akkor az okot az agyban kezdik keresni.

Az eset elemzése:

 Ez esetben két konfliktusról és annak megoldásáról van szó:
1. Az ependymom-konfliktus: „Ki szeretnék innen szabadulni, nem szabadulok meg, …. a helyzettől”.

DHS: Ennél az esetnél a konfliktus a következő volt: a beteg Drezda környékéről származik, de Stuttgartba ment férjhez. 2009-ben a férje „rákban” meghalt. A valóságban azonban ez nem volt más, mint egy nevetséges kopoltyújárat (Kiemengang) ciszta.

A beteg jegyzői hivatalban volt titkárnő, visszament a régi hazájába és a társadalombiztosítási bíróságon titkárnőkként dolgozott. A munkahelyén az első pillanattól kezdve rosszul érezte magát, a hangnem embertelen és jeges volt. Ez jelentette számára a DHS-t: „Ki szeretnék innen szabadulni!” X esetben pályázott meg más állásokat is, de sikertelenül. Ez már nem a régi, kellemes DDR volt, ahol a szomszédok segítettek egymásnak…

A nagyagy bal oldali kamrájában a plexus chorioideus-ban kifejlődött egy ependymom tumor, ami csíralemez szempontjából az agytörzshöz tartozik.

KM: Amikor a beteg egy új állást kapott, akkor kezdődött meg ennek az ependymomnak a tuberkulotikus elsajtosodása, lebontása. Bár később ismét Dél-Németországba akart költözni, ebben a pillanatban azonban ez megoldást jelentett számára. Az agykamrákba irányuló enyhe vénás vérzés az ependymom tuberkolózisnál (a társadalombiztosítási bírósági konfliktus megoldása miatt) gyakori, de csak kontrasztanyaggal veszik észre.

 1. A betegünknél a második agytörzsi konfliktust (DHS) jobb gyűjtőcsatorna rendszer, ami a konsternációt okozza, az jelentette, hogy az élettársa „nem kap munkát”.
  Mindez a MK-fázisban azt jelenti, „úgy tűnik, hogy éppen most fog kapni egy munkát” (= konfliktus megoldás = vese-gyűjtőcsatorna-tbc. Ami a jobb oldali vese-gyűjtőcsatorna konfliktusát illeti, ez második törzsagyi konfliktusként a jobb oldali vesegyűjtő csatorna lezárásához vezetett, ami konsternációt és ezzel az éberkómát kiváltotta. A beteg nőnek a partnere többször került olyan helyzetbe, hogy már „majdnem megkapta az állást”, de az utolsó pillanatban mindig visszamondták neki. A beteg mindig együtt szenvedett emiatt az élettársával és az ő esetében ez a probléma DHS lett, mert az élettárs biztos volt abban, hogy megkapja az állást, bár utána mégsem kapta azt meg.

Az éber kóma elején (2013.11.10) a vizelet mennyiség csupán 200 ml volt és konsternációval járó dezorientáltság, alakult ki, ami az éberkómának felel meg. Ennek oka a KA fázisban levő két gyűjtőcsatorna-ÉBK. az éberkóma után eltelt két hét után a vizelet mennyisége ismét normális volt 1,5-2 liter

Napokig gondolkozott Hamer doktor azon, hogy ennek a betegnek az esete, hogy is zajlott le. A betegség feltárásához, szinte nyomozói pontossággal kellett felállítani a diagnózist.

 • tudjuk, hogy az éber kóma elején (2013.11.10) a vizelet mennyiség csupán 200 ml volt. Ezt anuriának nevezzük, korábban ezt úgy fogalmaztuk, hogy a vese felmondta a szolgálatot. Az anuria azonban nem csak egy testi, hanem egy pszichiátriai diagnózis is: konsternációval járó dezorientáltság, ami az éberkómának felel meg. Ennek oka a KA fázisban levő két gyűjtőcsatorna-Értelmes Biológiai Különprogramja.
 • Azt is tudjuk, hogy az éberkóma után eltelt két hét után a vizelet mennyisége ismét normális volt (1500 ml). Azt is tudjuk, hogy a vizelet mennyisége a gyűjtőcső érintettségéhez arányosan viszonyul.
 • Azt is tudjuk, hogy a, Mein Studentenmädchen, amit a beteg az intenzív osztályon az éberkómájának a második napjától kezdve hallgatott, megállítja a gyűjtőcsatorna-Carcinómát.

A nagy kérdés itt az: vajon a Mein Studentenmädchen a gyűjtőcsatorna-konsternációt csak stoppolja, vagy képes azt in toto letranszformálni is.

A következő nagy kérdés az: el kell képzelnünk azt, hogy két nappal a tervezett műtét előtt a beteg a lestoppolt vagy talán letranszformált konsternációval az egyik konsternációt kiváltó konfliktusnak megtalálta a megoldását és ezért felébredett a kómából.

Az is nagyon érdekes, hogy a beteg az éberkómában töltött időszakból kizárólag csak a Mein Studentenmädchen dallamára tud visszaemlékezni. A jobb vesegyűjtőcsatorna-konfliktus úgy tűnik megoldódott (nagy megoldás), amikor az élettársa elmondta neki, elképzelhető, hogy végre történik valami az állással.

Hogy az aktív biológiai konfliktusokat megoldotta-e a Mein Studentenmädchen, vagy esetleg le is transzformálta azokat, még egy ideig titok marad. Azonban az tény, hogy a Mein Studentenmädchen hallgatása után 10-11 nappal jelentősen megnőtt a vizelet kiválasztás. Tehát valami történhetett a jobb vesegyűjtőcsatorna konfliktussal. Talán egy elmozdulás a megoldás irányába.

A könyv első kiadásában Hamer doktor becsületesen erre a kérdésre még azt válaszolta: „nem tudom”…

Ebben az esetben azonban már ugyanezt nem jelentheti ki, mert ez az eset választ követel.

Ennél az esetnél rendelkezésre állnak a beteg és élettársának a kijelentései. Mindketten egybehangzóan mondták, hogy november 22-én az élettárs utalt arra, hogy kilátásban van egy álláshely a számára, ahova próbamunkára be is hívták. És ezért 1 napot próbamunkával töltött el.

És itt elkezdődött a megoldás, amit ahogy említettünk is, a megnövekedett vizelet kiválasztás is tanúsít. December 2-án, azon a napon, amikor az ügyvéd jött, az élettárs azt mondta a betegnek, hogy elfogadja azt az álláshelyet, amit most kínáltak neki. Ezzel megoldódott a jobb oldali gyűjtőcsatorna konfliktus és a jobb oldali plexus-konfliktus („befutott ez az álláshely”). Ettől kezdve már csak egy gyűjtőcsatorna konfliktus volt aktív, a beteg már nem volt konsternációban és így kikerült az éberkómából.

 A bal oldali gyűjtőcsatorna konfliktust („el akarok innen menni Dél-Németországba”) akkor tudta megoldani, amikor kijelentette: ha a partnerem most kap egy állást, várjunk még itt egy kicsikét, nézzük meg, hogy alakulnak a dolgok, hiszen nem is annyira rossz az én helyem sem. Ugyan a partnere végül nem kapta meg az állást, ez már nem okozott további gondot a betegnek, hiszen pillanatnyilag táppénzt kap, és majd az is kiderül, hogyan is lesz ezek után…

Itt az élettársnak egy rövid összefoglalója következik. 2014.03.10.

Az élettárs Hamer doktornak írt levelét köszönettel kezdi, majd leírja, hogy került kapcsolatba a Germán Gyógytudománnyal. Az élettárs természetgyógyász végzettséggel rendelkezik, mindig úgy gondolta, hogy azért nem érti a medicinát, mert túlságosan buta hozzá. És ez így is volt mindaddig, ameddig meg nem ismerte a Germán Gyógytudományt, ami valóban egy egyszerű dolog. És az élet egyáltalán nem egy bonyolult dolog, ahogy bizonyos irányzatok ábrázolják. Ez mind csupán azért van, hogy az embereket függővé tegyék, és félelemben tartsák. Ilyen alapokon működik az akadémiai orvoslás.

A következőkben ír az élettársának az esetéről: az élettárs rendkívül hálás az isteneknek azért, hogy germán gyökerei vannak, így érezte, hogy a Germán Gyógytudomány csakis helyes lehet. Leírja, hogyan került az élettársa kórházba, hogyan vesztette el az eszméletét. Miután már ismerte valamennyire a GGY-t, ott zakatolt Hamer doktor mondata a fejében, soha ne engedd, hogy az agyat megműtsék vagy drainage-t végezzenek. És ez ott zakatolt az agyában. Miután nem volt összeházasodva a beteggel, megdöbbentette az a tény, hogy minden intézkedés, a beteg mellé felügyelet- és gyám kirendelése stb. államilag történik.

Az orvosok mindenképpen műtétet akartak, amit ő nem értett egyet. A beteg elmondta a főorvosnak is Hamer doktor véleményét a műtéttel kapcsolatban, az orvos ezután azzal fenyegette meg az élettársat, hogy meg fogja tiltani, hogy látogatóba jöjjön a beteghez. Mi több, a főorvos még a rendőrséggel is fenyegetett.

A beteg, mint tudjuk jobban lett és december 22-én rehabilitációra utalták. De még ott is emlegették az agyműtétet.

Az élettárs felvette a kapcsolatot Pilhárnéval, akinek nem győz köszönetet mondani a segítségéért a Mein Studentenmädchen-t nem csak a beteggel hallgattatta, hanem ő maga is hallgatta otthon, és ez azt jelentette, hogy ismét át tudta aludni az éjszakákat.

Amint már említettük, a beteg az éberkómában eltöltött időszakból semmire nem emlékezett, csak a Mein Studentenmädchen -re.

Amikor az ügyvéd megszüntette a beteg feletti felügyeletet, mert látta, hogy a beteg teljesen magánál van, mindketten nagyon örültek. Mind írásban, mind szóban lemondták a műtétet. De hogy gyógyulhat úgy egy beteg, hogy az orvosok, akik nem operálhatták meg őt, folyamatosan zaklatták őket. Végül odáig fajult a dolog, hogy ha a kórházból keresték őket telefonon, fel sem vették a kagylót.

 1. 01. 03-án ismét otthon volt a beteg, a párjával sokat beszélgettek a Germánról, de a páciensnek nem voltak előismeretei a Germán Gyógytudományt illetően, ezért sok minden nem volt világos a számára. Felvették a kapcsolatot Hamer doktorral, aki telefonon nagyon sok segítséget adott és erőt is ahhoz, hogy a beteg meggyógyulhasson. Segítségével megtalálták a konfliktusokat, azzal is tisztában vannak, hogy egy recidíva esetén visszaesés következhet be.

Az élettárs a Mein Studentenmädchen könyvről dicsérő szavakat ír. Úgy véli, hogy ez a könyv minden német család könyvespolcán ott kellene, hogy legyen, de ott kellene lennie az iskolákban is, és úgy véli, hogy ez egyszer be is fog következni.

Köszönettel zárja a levelét, örül annak, hogy ő rátalált a Germán Gyógytudományra és ezért nagyon-nagyon büszke.

Az agytörzs CT-metszete (fent = ventrálisan az agytörzs, lent dorsalisan a kisagy)

A bevonalkázott KA-fázisban levő két Hameri Góc (HG) mindkét vese-gyűjtőcsatorna rendszerre vonatkozik, balra a bal veséjé, jobbra a jobb veséjé.

Nem lehet csodálkozni azon, hogy a két HG nem teljesen szimmetrikus. Ennek az a magyarázata, hogy a gyűjtőcsatornáknak három szintje van, és nem egyformán érintettek.

Ez a felvétel akkor készült, amikor a beteg nőnek anuriája volt (200 ml vizelet) és természetesen agytörzsi konstellációja volt, amit ez esetben konsternációnak hívunk. Ekkor a beteg időben, térben és a személyével kapcsolatban dezorientált volt.

Manapság ezt nevezzük éberkómának.

 

Egy másik példa az éberkómára vonatkozóan

Egy 80 év fölötti háztulajdonos asszony (együtt a gyermekeivel) felújította a házát. Mivel nagyon korrekt ember volt, a munka után mindig azonnal kifizette a mesterembereket.

Azonban erre a régi épületre a mesteremberek nem tudtak pontos költségtervet készíteni, ezért az asszony nehéz helyzetbe került (Egzisztenciális konfliktus)
6-8 héttel a számlák kézhezvétele előtt éberkómába esett kvázi anuriával, azaz agytörzsi konsternációval és ún. morbus Alzheimer tünetekkel.
Amikor később az asztalán feküdtek a számlák, amelyek símán kifizethetőek voltak, kiderült, hogy a dimenziókat egy kissé túlértékelte.

A beteg nem tudott visszaemlékezni még arra se, amit fél perccel korábban mondott.

Hamer doktor megkérdezte, hallgatja-e a Mein Studentenmädchen-t. Igen, éjszakánként – volt a válasz. Hamer doktor azt mondta, nos, ez a hiba, hiszen napközben jönnek a konfliktusrecidívák, méghozzá optikai konfliktusrecidívák, mert egyfolytában azt látja, hogy mesteremberek járkálnak a házban. És rögtön jön a pánik a kifizetendő számlák miatt. És ennek az egésznek csak akkor lesz vége, ha elkezdi hallgatni a Mein Studentenmädchen-t, egész nap és zárja be a ház ajtaját. Az iparosok mind tudják, hogy mi a dolguk, nincs szükségük az asszonyra.

Pontosan így tett az asszony, és mielőtt a végleges számlák az asztalra kerültek volna, ismét rendbe jött szellemileg, és több mint egy liter vizeletet tudott üríteni. A definitív számlák, melyeket 14 nappal később kapott meg és könnyedén kifizette, elhozták a teljes megoldást 1,5 vizeletürítéssel.

A kedves Olvasók, láthatják, hogy a Germán Gyógytudomány és a Mein Studentenmädchen kombinációja célravezető terápiát jelent. És amikor vége, mindenki azt mondja milyen egyszerű az egész. Ha az idősek otthonában a sok Alzheimeres beteggel éjjel-nappal hallgattatnák a Mein Studentenmädchen-t, nagyon sokan normális emberként elhagyhatnák ezeket az otthonokat és integrálódhatnának a családjaikban. De ez úgy látszik nem érdeke a társadalomnak.

AGYTÖRZS-KONSTELLÁCIÓ = KONSTERNÁCIÓ

Ha a bal vagy a jobb agyi oldalhoz, kettő vagy ennél több ÉBK tartozik, amelyek egyidejűleg aktívak, akkor egy törzsagyi konstellációról = konsternációról beszélünk.

Ugyanilyen, vagy hasonló konstellációt láthatunk, ha az epileptoid krízisben egy ÉBK MK-fázisba került. Ugyanis az epileptoid krízis még akkor is, ha teljesen más minőségű, egy újólag fellépő rövid konfliktus aktivitásnak felel meg.

Sőt lehetséges egy átmeneti rövid konstelláció, ha mindkét konfliktus véletlenül egy időben a MK fázisba kerülve egy epileptoid krízist okoz (epi-dupla-krízis, ami egy rövid ideig tartó erős pszichózisnak felel meg.)

Különleges ismertető jegye a teljes konsternáltság érzése. Az ilyen beteg elveszett. Ilyen konsternációkkal gyakran találkozunk, ha a betegnek pl. egy sigma-carcinomája van (bal agyi oldal) és az attól való félelmében, hogy nem jut át majd a belein ezen túl az étel, a jobb máj lebenyben (jobb agyi oldal) ráadásul még egy rák ÉBK-t is elszenved. Ilyen esetben a beteg pszichikailag teljesen konsternált. Hogy mi az, ami egy ilyen rák – ÉBK-konstelláció esetén lejátszódik – a konstellációnak szintén megvan a biológia értelme – még a legtöbb konsternációra vonatkozóan nem tudjuk.

Azonban a mindkét oldali aktív vesegyűjtő-csatorna-ÉBK konstellációjával kapcsolatban néhány dolgot már megtudtunk. A betegnek két menekülési-, egzisztencia- vagy magárahagyottsági- konfliktusa van.

 1. A beteg teljes mértékben konsternált.
 2. Oliguria vagy anuria lép fel, sőt az is előfordulhat, hogy már egyáltalán nincs vizelete.
 3. Dezorientáltság áll fenn, mind térben, mind pedig időben illetve a személyre vonatkozóan.
 4. A két szemgolyó enyhén az oldalak fel húzódnak (= dupla strabismus divergens). Ilyenkor két archaikus ÉBK konstelláciáról van szó, azokból az időkből, amikor az elődeink „kijöttek a vízből”, illetve egy nagy hullám segítségével, mint menekülők a strandra kivetődtek. Tekintettel arra, hogy az „elődeink” szemei nem teljesen előre tekintettek (mint ma az emberek és a ragadozó állatok esetében van) hanem oldalra néztek (mint ahogy a zsákmányállatok), a strabismus divergens azt jelentette, hogy az érintett szem, vagy konstelláció esetén mindkét szem hátra – a tenger felé néz – hiszen az orientálódás céljából abba az irányba kellett tekinteni.
 5. Ezt a furcsa viselkedést nevezzük „éberkómának”.

Agytörzs-konstelláció = konsternáció

Mindig akkor áll fenn, ha a két különböző oldali agytörzsi-ÉBK KA fázisban van.

A kétoldali vese-gyűjtőcsatorna ÉBK példáján keresztül mutatjuk be:

Dezorientáltság-konstelláció = konsternáltsági-konstelláció oliguriával, illetve anuriával (csak 150 ml vizelet);

Amennyiben mindkét oldalon a vesegyűjtő-csatornák KA-fázisban vannak oliguriával vagy anuriával pl. köszvény esetén (emelkedett húgysav), urémia esetén (kreatinin – és karbamid emelkedés) vagy az összes szindróma esetén, akkor konsternációval és éberkómával van dolgunk.

De az agytörzsi-konstellációnak is szükség esetén biológiai értelme van. Tetszőleges konstelláció esetén fennáll az agytörzsre jellemző konsternáció vagy konsternáltság.

Egy másik ÉBK egyidejű MK-fázisban levő kétoldali vesegyűjtőcsatorna–Ca-ja esetén az akad. orvoslás pusztán a MK-fázis-szimptómát diagnosztizálja pl. mellhártya vizenyő, szívburok vizenyő, stb. stb. És még meg is kérdezik, miért van éberkómában a beteg, és az egészet nem értik.

A mai naptól kezdve az agykamráknak a plexus chorioideusaikkal meg van a fix helyük a Germán Gyógytudomány tudományos táblázatában, természetesen a bal agytörzsi oldal és a hozzá tartozó plexus, ill. a bal kamra a „nem tud kijönni” „nem tudok kiszabadulni innen” konfliktusra vonatkozóan. Ezzel szemben van a jobb agytörzsi oldal és a jobb oldali kamra a jobb plexus HG-a még pedig ez a „nem tudok bejutni/bekerülni, ” konfliktussal kapcsolatos.

A mi betegünknek az esetében már egy korábbi, megoldott konfliktusról van szó, még pedig arról, hogy meg tudott szabadulni az általa oly mértékben gyűlölt munkától a társadalmi bíróságon. Az aneurysma vérzéssel kapcsolatban felállított hibás diagnózis megfelelt az orvosok ignoranciájának, hogy nem ismerték fel azt, hogy az éberkóma nem más, mint a vese-gyűjtőcsatorna-konsternáció-szimptómája, éppen ezért a vérzés okát az agyban keresték.

Egy ezzel az esettel összefüggésben levő jelentős felfedezés (már 2008-ból).

Az agykamrákban levő mészkövecskék a két plexus chorioidei ún. ependymomái = likvór vízmű és a tobozmirigy (= epifizis) az ún. tobozmirigy-daganattal (= régi tbc-kavernák).

Ennél a betegnél ugyan még nem láthatók mészdarabkák a (bal) oldali kamrában, de már jól kivehető a felvételeken a keletkezési mechanizmus: a plexus chorioidei tuberkulózisa. Erre még senki nem talált magyarázatot, mert egyetlen orvos sem tudta elképzelni, hogy az agykamrákban tuberkulózisos folyamat mehet végbe, még akkor sem, ha a plexust „laphám”-nak tekintették, azaz teljesen a bélnyálkahártyához asszociálták.

Ebben az esetben egy ependymom-követ látunk „in flagranti” vagyis a keletkezése közben.

És emlékezzünk csak arra, hogy egy öregagy által vezérelt adeno-tumor tuberkulotikus leépítése már a tumor központjában elkezdődik. A hisztológiai leletekben ilyen esetekben a következő olvasható: „centrálisan széteső (pl. bél) tumor”

Mivel a plexus (a bal és a jobb) a bekúszott száj (ill bél-) nyálkahártyából, azaz henger-hámszövetből áll, ezért a MK-fázisban tuberkulózis léphet fel (tuberkulotikus-mycobaktériumok jelenléte esetén, amiről egyetlen orvos sem tud). Ennél az esetnél a baloldali kamrában egy aktív a kamra felé nyitott adeno-karcinoma, a későbbi elmeszesedett vérző ependymom tuberkulózisa látható, a vérzés TBC esetén gyakori. Egyidejűleg ennél a betegnél az éjszakai izzadás 2. verziója található meg: a beteg kijelentette, hogy az után, hogy megszabadult a bírósági munkájától, amit annyira gyűlölt, annyira izzadt, hogy hónapokon keresztül az éjszaka 2. felében, sőt még ma is kétszer kell cserélnie a hálóingjét.

Bár nem volt vizes, de nyirkos volt. Most ezt az adatot pontosítottuk és most úgy néz ki a helyzet, hogy most éjszakánként teljesen vizes lesz és a vizes hálóruháját kell lecserélnie.

Természetes, hogy a kontrasztanyag nélkül készült CT-n vagy az MR-n nem lehet látni a vérzést, viszont az a kontrasztanyaggal jól látható. Mindez abba az irányba terelte a klinika orvosainak a figyelmét, hogy ők egy artériás aneurizmáról beszéljenek. Egy artériás aneurizma, ami a laphámmal kibélelt artéria carotis esetében fordul elő, néhány nap vagy óra alatt halálhoz vezet. Ebben az esetben a betegség helye alapján egyáltalán nem lehet szó artéria-carotis-aneurysmáról. És amikor a beteg, az orvosok legnagyobb csodálkozására és bosszúságára nem halt meg a rehab. klinikán, gyorsan változtattak a diagnózison és azt mondták, ez egy „artério-vénás aneurysma”. De ez, az adott helyen ugyancsak nem fordulhat elő. Egy a plexusból származó tuberkulotikus elsajtosodásban található és vérző tumor, ezeknek az orvosoknak teljesen felfoghatatlan volt, ez esetben csak egyetlen konzervatív terápiára lett volna szükség, nem pedig egy 95 %-ig halállal végződő ostoba műtétre.

Ossza meg ismerőseivel:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Skip to content