bakt

Baktériumokat találtak a daganatokban. Új rákterápia jöhet?

Egy átfogó tudományos vizsgálat szerint a legtöbb tumortípusban baktériumok élnek, az viszont egyelőre nem világos, szerepük van-e a daganatok növekedésében - írta az origo.hu.

Baktériumokat találtak a daganatokban. Új rákterápia jöhet?

LAPSZEMLE 2020.06.05 FORRÁS: ORIGO.HU

Még nem világos, miért élnek a tumorokban baktériumok. Lehet, hogy a daganatképződésben, annak növekedésében is szerepet játszanak.

Egy átfogó tudományos vizsgálat szerint a legtöbb tumortípusban baktériumok élnek, az viszont egyelőre nem világos, szerepük van-e a daganatok növekedésében – írta az origo.hu. Korábban már volt arra bizonyíték, hogy a bélrendszert érintő daganatos elváltozásokban megtelepedhetnek mikroorganizmusok, ám csont- és petefészekrák, valamint agydaganat esetében eddig nem mutattak ki hasonlót. 

Ravid Straussman, az izraeli Weizmann Tudományos Intézet kutatója ezért számos tumortípust megvizsgált: összesen 1000, négy különböző országból és kilenc különböző egészségügyi intézményből származó mintát tanulmányozott. A minták között volt csonttumor, agydaganat, emlődaganat, hasnyálmirigy-daganat, petefészek-tumor, bőrdaganat és tüdődaganat is.

A szakértő azt találta, hogy az összes rákfajtában jelen vannak a mikrobák, de nem azonos számban: a legtöbb bakteriális örökítőanyagot (60%) a csont-, mell- és hasnyálmirigy-daganatokban mutatták ki, míg a legagresszívabb bőrrákban, a melanómában jóval kevesebb mikroba volt jelen (14%).

A vizsgálat során összesen 528 baktériumfajt azonosítottak, a legszínesebb baktériumközösségek a melldaganatokban élnek.

Egyelőre nem tudni, miért van ekkora eltérés az egyes tumortípusok baktériumközösségében, de az egyik ok valószínűleg a környezeti tényezők szerepe lehet. Például a tüdődaganatokban olyan baktériumok élnek nagy számban, amik a dohány kémiai anyagait bontják le. Az sem világos, miért élnek a tumorokban baktériumok. Nem kizárható, hogy a daganatképződésben, annak növekedésében is szerepet játszanak, de az sem elképzelhetetlen, hogy a tumorok egyszerűen csak könnyebben támadható célpontot nyújtanak a mikroorganizmusoknak. Továbbiak a cikkben

RÁKKUTATÁS

https://www.origo.hu/tudomany/20200604-a-tudosokat-is-meglepte-amit-a-daganatokban-talaltak-a-felfedezes-a-rak-gyogyitasat-is.html

 

https://science.sciencemag.org/content/368/6494/973

 

Megjegyzés:

Hamer doktor már 1986-ban tisztázta a bennünk élő mikroorganizmusok (gombák, TBC baktériumok, baktériumok és vírusok) szerepét, feladatát…

Mi lehetett volna, ha a Tübingeni Egyetem a bírósági végzésnek megfelelően elvégzi a „verificatio”-t és nem azt mondja, hogy nem szándékozik ezzel foglalkozni…

Most már eljött az ideje, hogy „új rákterápiát” vezessenek be a betegeket megnyomorító méregkezelések helyett… csakhogy még mindig nem a valós okokkal foglalkoznak, hanem a következmények félreértésével… Kinek az érdekeit szolgálja ez a fajta hozzáállás?

Dr. Budai László Károly
orvos-természetgyógyász
GNM terapeuta

 

Ossza meg ismerőseivel:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Skip to content