tudástár

  • Ebben a menü pontban több, mint 120 dokumentumot, olvasható írást, vagy megnézhető pps-t, emlékeztetőt talál 4 mappában a KATEGÓRIÁK alatt.
  • A gyakrabban nézett kulcsszavak alapján is kereshet a
    Mi érdekli Önt? kérdés alatt.
  • További Keresést a dokumentumok között a fénykép alatti mezőben kezdeményezhet. Remélem örömét fogja találni az elérhető információkban!

Kérdéseit, észrevételeit a Kapcsolatfelvétel által levélben, vagy a Vendégkönyvben közölheti. Megköszönöm minden építő szándékú észrevételét!

Flag Counter
Ép testben ép lélek

Az örökkévaló megérintése TUDATOSSÁG – FORMA – ELFOGADÁS

Ha nem tudod, hogy ki vagy a formán túl, az tudatlanság. Az egyetlen alapvető tudatlanság. A tudatlanság azt jelenti, hogy nem tudod az egyetlen lényeges dolgot. De aztán ha úgy keresed azt, mint a tudás tárgyát, az további tudatlanság. Ha úgy keresed az igazi lényegedet, mintha az bármikor is a tudás tárgya lehetne, akkor attól csak még mélyebb tudatlanságba süllyedsz.
Tehát minden azonosulás: tudatlanság.

Tovább >>
Ébresztő

Müller Péter üzenete a nőknek

Az igazi nő – így mondják évezredek óta – odaadó. Ez a természetes.
De milyen az igazi férfi? Erről soha nem esik szó.
Mint ahogy arról sem, hogy odaadni magatokat egy ilyen önzetlenségre, megbízhatóságra, egy életen át tartó, hűséges szeretetre képtelen férfinek: felelőtlenség.

Tovább >>
Ép testben ép lélek

Emlékszem, deee elfelejtettem – rékaliza

Számomra az emlékszem, de elfelejtettem kifejezés a belső tudást jelenti, azt, hogy minden fontos készség, képesség, tudás már eleve bennem van. Hogy ehhez a tudáshoz nem tudunk, vagy inkább nem merünk kapcsolódni, az szerintem teljesen egyértelmű.
A világról és önmagunkról szóló ismereteink nagy részét kívülről programozták belénk. Igazán stabil és helytálló és valóságos ismereteket viszont akkor szerezhetünk, ha nem a külvilág dolgaival vagyunk lefoglalva, hanem befelé fordulunk és figyelünk.

Tovább >>
Ép testben ép lélek

Eckhart Tolle a fájdalomtestről

Mindig több nő jelentkezik a tudatossággal foglalkozó csoportokba, mint férfi. A nők gyorsabban fognak előre haladni, mint a férfiak. Mindenhol ezt tapasztalom. És ennek részben az az oka, hogy immár képesek lesznek használni azt a fájdalomtestüket, ami eddig óriási akadály volt a számukra. Hatalmas segítséggé válik, amint jelenlétet viszel bele. A férfiak még mindig sokkal kevésbé vannak kapcsolatban a testükkel.

Tovább >>